iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


България и Турция ще се борят да привлекат повече руски туристи

България и Турция ще се борят да привлекат повече руски туристи 12_1449589996

Гърция е готова да посрещне хилядите руски туристи, които след призива на президента Путин се отказаха от курортите в Турция заради влошените отношения между двете страни. От своя страна България също е заинтересувана от увеличаването на туристическия поток от Русия и ще предприеме за това всички необходими мерки.

Представители на 320 руски агенции са на посещение в Крит.
Луксозни хотели, добра охрана и гръцки плажове - това са условията на руските туроператори, които пристигнаха в Крит, за да видят възможностите за прехвърляне на руски туристи към Гърция.
Договарят се оферти и за други гръцки острови, предаде БНР..

Над 3 милиона и половина руснаци, които традиционно почиват в Турция, са проявили интерес да почиват през лятото в Гърция или Испания,съобщават от руските туристически агенции.

Най-силен е интересът към остров Крит, където туристическия сезон е с по-голяма продължителност. Руснаците проявяват силен интерес и към островите Санторини, Миконос, Корфу и Родос.

По статистика на министерството по туризъм, половината от почиващите руснаци в Гърция плащат около 200 евро за посещение на археологически паметници, за развлечения около 500 евро, а нямат ограничения в покупките.

Туристическият бранш в Гърция представи и подходящи оферти за религиозен туризъм, което е съществена част от изискванията на руснаците.

Правителството в Атина пое ангажимент да се ускори издаването на виза за руските туристи, като се увеличи броят на работещите в гръцките дипломатическите мисии в Русия.

Българският министър на туризма Николина Ангелкова заминава също на работно посещение в Русия, съобщиха от Министерството.

По нейна инициатива ще се състои среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия. Двамата ще обсъдят резултатите от българо-руската кръгла маса за перспективите пред двустранното сътрудничество в туризма, състояла се през ноември в София, както и възможности за увеличаване на броя руски туристи, избрали страната ни.

Николина Ангелкова съобщи, че българското правителство е решило да опрости процедурата за получаване на визи от страна на руските граждани, предаде изданието Tourdom.ru, цитирано от "Фокус".

На първо място ще се увеличи броят на визовите центрове в Русия. В момента те са 20 в различни градове. Освен това, ако визата е оформяна от акредитиран туроператор, то тя ще бъде издавана за 1-2 денонощия, вместо сегашните пет.

Освен това българите планират да снижат цената на визата и да я направят безплатна за пенсионери и големи групи туристи. В момента цената за оформяне на туристическа виза в България е 55 евро.

Според експерти от туристическия бранш това ще направи България привлекателна за руските туристи.

Източник: dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.