iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Братушките ни показаха и предложиха новия МиГ

Перник снимка: най-новият МИГ

С голямо удоволствие наблюдавах представянето по време на авиационния фестивал на новия руски изтребител МиГ 29 М ОВТ, заяви българският космонавт Александър Александров.

По думите му, това е самолет с управляем вектор на тягата, който няма аналог в света.

Според него самолетът е показал на хилядите зрители възможностите и на практика, и на теория да бъдат изпълнени във въздуха неща, които трудно може да обясни аеродинамиката.

Александров отбеляза още, че този самолет има собствена кислородна станция, има изключителни възможности за запускане, може да каца на разорана нива. Предимството му е, че притежава автономност и ефективност, изтъкна още той и като представител на руската самолетостроителна корпорация МиГ потвърди желанието на руснаците да ни продадат такъв нов изтребител чрез участие в обявения от българска страна конкурс.

По думите на Александров, МиГ 29 М ще бъде за българския данъкоплатец най-евтиният самолет, тъй като няма да е необходимо да се обучават летците, техниците, няма да е необходимо наземното оборудване да се сменя.

Нашите летци могат да влязат в кабината на един съвременен изтребител с цифрово управление на двигателите и на оборудването, което ще позволи достойно да защитаваме наземните, морските и въздушните граници, както и българския народ от евентуално посегателство, добави космонавтът.

Източник: http://news.ibox.bg/news/id_1396604021

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.