iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бунт срещу фирмени павилиони на Булгартабак

Бунт срещу фирмени павилиони на Булгартабак

Холдингът се опитва да влезе в града като изкупи всички места за временни постройки, които общината дава под наем. Така вече спечели търговете за лавки в няколко града в страната. Първото наддаване в Перник в края на месец октомври бе бламирано от местните търговци. Сега обаче градският съвет подготвя решение за публично оповестен търг, на който кандидатите ще бъдат класирани със социално предложение за подпомагане на спорта. Вноската за това е минимално 50 бона.

13 петна за павилиони се дават под наем от общината. Всяко място от по 4 кв.м. е с 20 лева месечен наем. Местните търговци, които вече имат лавки се вдигнаха на опълчение, защото условията на търга на практика ги изхвърлят от надпреварата. Кандидатите на търга трябва да играят за всичките 13 петна.

Дори да спечелят наддаването, предприемачите трябва да извадят близо 100 бона, за да купят павилионите, всеки от който е по 8000 лева. Условията, особено изискването за помощ за спорта са направени така, че да спечели Булгартабак, разгневиха се предприемачите в Перник и обявиха, че ще воюват с всякакви средства.

Те твърдят, че се отпускат нарочно места до вече съществуващи оборотни павилиони за вестници, зигари и пакетирани закуски. Това щяло да срине бизнеса им, който и без това едва крета в кризата. Утре търговците ще се съберат на митинг пред залата, в която се провежда сесията на градския парламент по време на гласуване решението за търга.

Предприемачите се надяват старейшините, които са избрани с техните гласове, да се вслушат в искането им и да подкрепят местния дребен бизнес. 

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.