iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Да се направи ново игрище в кв. Изток искат младите футболисти на ФК „Металург”

Да се направи ново игрище в кв. Изток искат младите футболисти на ФК „Металург” 04_1397718691

Да се направи ново тренировъчно игрище в кв. Изток. Това искат младите футболисти, треньорите и президентът на ФК „Металург”.

Те са категорични, че с отпуснатите 1 000 000 лв. от спортното министерство може да се ремонтира зала „Дружба”, да се изградят две тренировъчни игрища, та даже и да останат пари за други работи. Поводът за тяхното изявление бе сондажът на мнения, който депутатът Станислав Владимиров е правил с представители на спорта в града за това как да се използват дарените 1 млн. лева.

Категорични сме, че в Перник може да има две тренировъчни игрища, едното от които да бъде в 34-хилядния кв. Изток, обявиха спортистите, застанали под сипещия се сняг на подгизналия терен, който не може да се ползва в такива условия. Срамно е да ги няма в 100-хилядния Перник, твърдят те.

Тренираме на калта и на сгурията, каза треньорът Слави Малинов. Децата се мъчат, а ние не можем да си вършим работата. Тук тренират около 200 деца и юноши. Ако не пазим стадиона, ще го съсипем, твърдят треньорите. За да можем да извадим младите от заведенията и да ги махнем от компютрите, трябва да им създадем условия за спорт, заяви президентът на ФК „Металург” Мартин Евгениев. Най-елементарното, което искаме е игрище, за да имат децата настроение и желание да тренират, смята той. Ако имаме нормален терен, децата ще спортуват вместо да висят пред компютрите, убедени са тримата треньори Кирил Джоров, Слави Малинов и Емил Милчев.

200 000 лв. струва едно тренировъчно игрище с всички съоръжения – настилка с изкуствена трева, врати, осветление, съблекални и др. В Царско село има направено перфектно игрище с всички съоръжения за 250 000 лв., каза изпълнителният директор на „Металург” Виктор Сергиев, според когото в Изток не живеят втора ръка хора.

Само едно игрище няма да стигне за всички, дори и да има графици, убедени са спортистите. Спортните деятели ще разговарят с депутата Станислав Владимиров за предложението си.

Защо трябва да делим децата – те са на Перник и всички да имат подходящи условия за игра и тренировки, мотивират се треньорите и отсякоха, че никой не политизира искането.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.