iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Договарят нов КТД във ВиК

Искра Златанова

Нов Колективен трудов договор (КТД) подготвят във ВиК Перник.  Преговаряме със синдикалните организации в изключително добронамерен тон, съобщи директорът на дружеството Искра Златанова.  

Във фирмата има структури на четири синдиката – КНСБ, КТ”Подкрепа”, Национален професионален съюз – СО и СО „Промяна 21в.” В преговорите са включени всичките. Част от параметрите на миналогодишния КТД ще се запазят, но тази година ще има съобразяване с степента на събираемост на задълженията към дружеството, икономическата криза като цяло и безработицата.

В момента списъчния състав е 357 човека. Около 90 на сто от тях принадлежат към някой от синдикатите. Допълнителните социални придобивки за служителите е работниците са били значителни, но сега се очаква част от тях да отпаднат.  Придържаме се към отрасловият КТД, подписан в Съюза на ВиК операторите, обясни Златанова.

Очакванията са  Колективният трудов договор да  ре­гу­ли­ра по-пъл­но ин­те­ре­си­те и вза­и­мо­от­но­ше­ни­я­та меж­ду ра­бо­то­да­те­ля и ра­бот­ни­ци­те и слу­жи­те­ли­те по всички въп­ро­си, свър­за­ни с тру­до­ви­те и оси­гу­ри­тел­ни­те от­но­ше­ния, в съ­от­вет­с­т­вие със спе­ци­фич­ни­те ус­ло­вия на труд в пред­п­ри­я­ти­е­то.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.