iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Доларът и еврото може да се изравнят

Доларът и еврото може да се изравнят 09_1441103647

Доларът ще поскъпне и до края на годината един долар ще се разменя за едно евро. Това прогнозира Джон Харди, ръководител на "FX Стратегии" в Saxo Bank.

Тази прогноза обаче е валидна, ако световните пазари се възстановят от скорошното си сътресение, Китай не позволи агресивна обезценка на юана, а Федералният резерв на САЩ предприеме повишаване на лихвените проценти, без значение дали това ще стане през септември, октомври или декември.

Валутният курс, който може да очакваме при двойката GBP/USD, е 1,50 долара за един паунд, като движенията тук едва ли ще са много драматични, смята още Харди. Предвижданията са, че американската валута ще се представи по-добре от британската, ако Фед изпревари Английската централна банка (АЦБ) във вдигането на лихвите. Джон Харди предвижда доларът да се търгува за около 130 йени до края на годината, като е възможно дори по-голямо отслабване на азиатската валута, ако Японската централна банка (ЯЦБ) реши, че може да разшири паричните улеснения.

Значително поскъпване на долара спрямо швейцарския франк прогнозира още ръководителят на "FX Стратегии". Според него до края на 2015 г. е възможно валутната двойка USD/CHF да се търгува на ниво от 1,10 франка за долар.

Що се отнася до турската лира, предвижданията са тя също да отслаби позициите си спрямо американската валута, като се очаква един долар да се търгува срещу 3,10 турски лири до края на годината.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.