iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Единайсет български фирми участват в класация за стоте най-големи фирми в Югоизточна Европа

Единайсет български фирми участват в класация за стоте най-големи фирми в Югоизточна Европа 10_1444202459

Единайсет български компании са включени в класацията на SeeNews TOP 100 SEE на стоте най-големи фирми в Югоизточна Европа за 2014 г. Това съобщиха от агенцията за бизнес новини.

Фирмите са класирани на база общи годишни приходи. На трето място за втора поредна година е Лукойл Нефтохим с 3,331 млрд. евро приходи за 2014 г. Устойчиво на осма позиция е Аурубис България с 2,372 млрд. евро приходи.

Класацията водят заводите Дачия с годишни приходи за 2014 г. от 4,247 млрд. евро и печалба от почти 83 млн. евро. Показателно е, че осем от първите десет компании се занимават с преработка или търговия с петрол. Останалите български фирми в Топ 100 са Лукойл ЕООД, НЕК, Булгаргаз, ЧЕЗ Електро България, Кауфланд България, ОМВ България, Сакса, АЕЦ Козлодуй и БТК. Отделно има и класация на банките и застрахователите. При банките подреждането е по размер на активите. Сред първите 100 място са намерили 18 родни трезора, като на челните позиции са УниКредит Булбанк (8-о място), Банка ДСК (12-то) и ПИБ (13-то). България има 20 представители в класацията на стоте най-големи застрахователя в региона. Най-високо класираната компания е Армеец - на 20-то място, следвана от Булстрад Виена Иншурънс Груп и Лев Инс съответно на 23-та и 24-та позиция.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

24-Януари-2016

24-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com