iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Гърция никога няма да може да плати дълговете си

Гърция никога няма да може да плати дълговете си 03_1426062282

Гръцкият финансов министър сравни Еврокомисията, ЕЦБ и германското правителство с „треторазредни корумпирани банкери“. Той обвини тези институции в престъпление срещу човечеството, защото още през 2010 г. са знаели, че Гърция никога няма да си плати дълговете.

„Действаха все едно не знаеха, че Гърция е най-разорената държава в света“, заяви Янис Варуфакис в документален филм по тв канала ARD.

Той бе излъчен късно в понеделник, докато финансовите министри от еврозоната обсъждаха предложенията на Варуфакис за нови реформи, срещу които Гърция да получи поредната финансова инжекция от кредиторите, за да не фалира.

След заседанието председателят на еврогрупата – Йерун Дийселблум, призова Гърция да спре да губи време в маловажни спорове къде да се проведат същинските преговори за новите реформи.

„Имаме само 4 месеца, хайде да свършим работа“, настоя раздразненият холандец. И свика среща на финансови експерти от ЕС и Гърция в Брюксел утре. Това било компромисно решение, защото Варуфакис не искал никога повече да вижда представители на тройката кредитори в Атина.

Финансовите министри от еврозоната одобриха вчера предложението на ЕК Франция да получи удължаване с 2 години до 2017 г. на срока, в който трябва да свали бюджетния си дефицит под 3%

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

05-Декември-2015

06-Декември-2014

05-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com