iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иде ли нова кризисна вълна?

Перник снимка: Далече ли сме от Европа

Повлича ли финансовата криза южната ни съседка и тяхната криза в сравнение с нашата колко е голяма? Явно е много важно с кого си имаш вземане - даване, защото Френско-Белгийска банка е пред фалит, защото:!? Белгийско- френска банка е пред фалит заради изкупуване на значителна част от държавния дълг на Гърция.
Наложи се правителствата в Париж и Брюксел спешно да се намесят. Белгийското правителство обяви, че е одобрило създаването на "лоша банка", която да поеме рисковите финансови активи на банка Дексиа. Дексиа е в процес на разделяне на части.
Новата банка, която поема рисковите й активи ще може да получи френска и белгийска държавна гаранция. Белгийският премиер Ив Льотерм заяви след правителствено заседание късно снощи, че е постигнато споразумение да се премахне бремето от миналото.
Целта е да се изолира портфейл от рискови активи в размер на 95 милиарда евро, от които Дексиа се опитва да се отърве от години, защото утежняват дейността й. Според публикации в белгийската и френската преса, банката е близо до момента, в който може да бъде обявена за първата европейска банка, жертва на дълговата криза. 
Източник: http://www.burgasnews.com/svetat/ikonomika/48049-belgijsko-frenska-banka-pred-falit

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.