iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ивайло Калфин няма да прехвърли вноските си за втора пенсия в НОИ

Ивайло Калфин няма да прехвърли вноските си за втора пенсия в НОИ 12_1418893918

Ивайло Калфгин, който е вицепремиер и министър по социалната и демографската политика, няма да прехвърли своята партида и вноските си от частните пенсионни фондове към държавното обществено осигуряване.

Това съобщи самият той пред журналисти преди работна закуска с представители на българския бизнес, съобщи БГНЕС.

Ивайло Калфин обяви, че това предложение е дошло изневиделица и поради тази причина не е добро за бизнес средата. Все пак Калфин подчерта, че всеки сам ще може да реши дали да прехвърли своите вноски и партида, като лично той няма да го направи.

Калфин коментира, че цялостната реформа е била отложена, за да се изчисти в диалог до март догодина, тъй като се нуждаем от цялостно решение за пенсионна реформа, а не такава да се извършва на стъпки. Според Калфин в меморандума между синдикатите и премиера се поставя спор, датиращ от поне 15 години за ролята на капиталовите схеми. Те все още не са започнали да изплащат, подчерта той.

Социалният министър призна, че "трудно може да се приеме изненадващият начин, по който са били направени предложенията, отнасящи се за частните фондове. Въпреки това, според него хората трябват да имат свобода да избират.

Запитан дали това решение, ако бъде прието, ще реши проблема на НОИ, Калфин отвърна, че по никакъв начин това не решава нито един проблем на НОИ.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.