iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" ръководи дружеството

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" ръководи дружеството 09_1409670663

ТЕЦ "Бобов дол" вече се ръководи от Емил Христов, който е главен енергетик и заместник изпълнителен директор на дружеството. Това съобщи лидерът на КНСБ в централата Методи Ризов.

В ТЕЦ "Бобов дол" работи един блок, въпреки протестите на миньорите, които искат гаранция за работните си места и възстановяване на месечния добив от 80 хиляди тона въглища. При работа само на един блок ще се добива 50 процента по-малко твърдо гориво, което ще доведе до съкращаване на поне една трета от досегашния състав от около 2300 миньори, предупреждават от синдикатите.

Вече е подписан анекс към договора между Електроенергийния системен оператор и ТЕЦ "Бобов дол", с който се регламентира условието за работа на дружеството при евентуално активиране на студен резерв. Продължават преговорите между Министерството на околната среда и мениджърския екип на ТЕЦ "Бобов дол" за изготвяне на решение за работа на Първи и Втори блок до края на 2014-а година – срок, до който трябва да бъде изпълнено изискването от присъединителните договори и да бъде направена проба на сероочистващи инсталации, съобщиха от централата на КНСБ в Дупница.

Председателят на синдиката Тодорка Дамянова каза, че колективите в Мини "Бобов дол", "Открит въгледобив" – Перник, Станянци, Бели брег и Чукурово – остават в готовност за протести, стачни и други граждански действия, за да защитят работните си места и доходите си.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.