iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Клиенти на НАП спестиха над 2 млн. лв.данък върху доходите

Клиенти на НАП спестиха над 2 млн. лв.данък върху доходите 04_1427888035

30 134 клиенти на НАП успяха да спестят общо 2,2 млн. лв. данък върху доходите. Те подадоха до 31 март 2015 г подоходните си декларации по електронен път с персонален код (ПИК) или електронен подпис.

Това показват обобщените данни на НАП от кампанията до сега, съобщиха от приходната агенция.

Общо подадените декларации за облагане на доходите в цялата страна към 31 март 2015 г. са 200 000, като 36% от тях са получени чрез интернет, което е близо 3 пъти повече в сравнение с миналата година.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като до тогава трябва да се плати и дължимия данък. От НАП напомнят на своите клиенти, че най-лесно гражданите могат да подадат декларации с персонален идентификационен код. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно. До момента са издадени близо 250 000 персонални кода на физически лица.

Освен декларацията за облагане на доходите, осигурителните декларации 1 и 6, с ПИК се подава и справката за изплатени доходи на физически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ). Чрез персонален код вече може да се подаде и декларацията за авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

30-Март-2016

31-Март-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.