iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Лихвите по кредити и депозити се понижават

Лихвите по кредити и депозити се понижават 05_1432624290

Лихвите по кредитите и по депозитите продължават да падат и през април. Това показва анализ на финансовия портал „Моите пари“, като трезорите намаляват не само лихвите, но и таксите при отпускане на кредити.

Например една от банките е намалила двойно таксите за разглеждане на документи за всички ипотечни кредити. Сега те са между 280 и 580 лева, спрямо 500-890 лева преди промените. Друга банка вече поема за своя сметка задължителната застраховка „Имот“ за целия срок на договора. Трезорите са свалили и лихвите по някои ипотечни заеми, като понижението достига 1,25-1,75 процентни пункта в зависимост от валутата на кредита.

За разлика от предишните месеци, раздвижване има и при потребителските заеми. Общо 4 банки са подобрили условията за тях. Един от трезорите е намалил с 1,50 пункта лихвата по потребителски кредит с обезпечение депозит в същата банка. Така лихвеният процент по този заем в левове е 5,75%, а в евро – 5,25%.

Продължава и тенденцията на спад на лихвата по депозитите. 7 банки са понижили доходността по тези продукти миналия месец, а 5 са свалили лихвата по спестовните сметки.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

12-Юли-2016

13-Юли-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.