iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи могат да получат работа

Младежи могат да получат работа 09_1409654222

В местните администрации по програмата “Старт в кариерата” могат да получат работа 29 младежи с висше образование. На висшистите до 29-годишна възраст се дава шанс да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. Това съобщи директорът на Дирекция “Бюро по труда” Росен Симеонов.

Програмата им осигурява по 400 лв. заплата, плащане на осигуровки и ползване на отпуск. Кандидатите трябва да са на възраст до 29 ненавършени години, да имат завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, както и да нямат трудов стаж по специалността.

В областна администрация Перник са обявени 5 работни места по програмата, в общинската администрация в Перник- 5, в Община Радомир- 4, в Община Земен- 5, в Ковачевци- 3, В Община Брезник- 2 и в общинската администрация в Трън- 5.

Срокът за подаване на документите е до 30-ти септември в Бюрата по труда.

Програмата “Старт в кариерата” се изпълнява за 13-та поредна година. Близо 50% от младежите, участвали в нея, са останали на работа в публичната администрация или са си намерили работа при друг работодател, вследствие на придобития професионален опит. Общо в страната по програмата ще бъдат наети на работа в администрациите близо 1 500 младежи с висше образование. Работни места са обявени в централните ведомства-министерства, НС, МС, НАП, НОИ, Омбудцмана на Р България, различни държавни агенции, както и областни и общински администрации. Пълният списък на обявените работни места, както и условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се видят на адрес: www.az.government.bg / pages/ programa-start-na-karierata, както и в Бюрата по труда.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.