iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи от Перник посетиха Брюксел

Младежи от Перник посетиха Брюксел 02_1456392869

Осем младежи от област Перник посетиха Брюксел, след като спечелиха конкурс за есе, организиран от Момчил Неков, като младият евродепутат стартира инициативата „Вашето мнение” именно от Перник. Темата на конкурса беше „Европейският съюз и бежанците – начини за справяне с кризата”.

В Брюксел младите хора посетиха Постоянното представителство на България в ЕС, а след това Европейският парламент, където се запознаха с начина на гласуване на евродепутатите и работата на парламента.

„Вторият ден от посещението бяхме отново в Европейския парламент, където участвахме в Кръгла маса „Съвременното културно наследство в риск”, организирана от Момчил Неков. Беше представен проектът на арх. Дора Иванова за възстановяване на Дом – паметника Бузлуджа като музей на българските история и култура през вековете и идеята на арх. Делчо Делчев как паметника „1300 години България” може да изглежда атрактивно. Отделно, представители на европейски културни институции разказаха за добри практики в сферата на опазването на културното наследство”, споделиха младежите.

Отговорникът за групата от Перник, Милена Милошева сподели отлични впечатления за организацията на посещението от страна на евродепутат Момчил Неков и неговия екип. „Смятам, че подобен тип конкурси за посещения в Европейския парламент трябва да продължат. По този начин се дава възможност на всички да участват и съответно да спечелят. В нашата група имаше инициативни млади хора от Перник и Радомир, които споделиха директно своето мнение по една наболяла тема за Европейския съюз – бежанците. Този подход на Момчил Неков означава, че той действително се интересува от мнението на гражданите – нещо много важно за един политик.”

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.