iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

НАП ще продава недвижими имоти през април

НАП ще продава недвижими имоти през април 03_1427788791

НАП в столицата пуска атрактивни недвижими имоти и друго имущество на търг през април. Инспекторите от отдел “Държавни вземания” на дирекцията ще продават земя и сгради, отнети в полза на държавата от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщиха от пресцентъра на данъчните.

За първи път инспекторите от отдел “Държавни вземания” на НАП София ще продават на търг прясно мляко. Заради неплатено в срок обезпечение от получателя на стоката повече от 20 тона мляко е оформено от служителите на дирекция “Фискален контрол” на НАП като изоставено в полза на държавата.

Предоставено е на столичната дирекция за публична продан. Продуктът е внос от Полша, пакетиран е в палети и е с различен процент на масленост. Разделен е в пет групи, с цени от 4608 до 6451 лева за група. Участниците в търга могат да наддават за една или повече групи. За стоката има протокол, издаден от Областната дирекция по безопасност на храните София, с който се потвърждава, че тя е годна за консумация.

Сред имотите, подготвени за публична продан, са масивна жилищна сграда с урегулиран поземлен имот в Перник, апартамент в село Черниче, община Симитли, стопанска сграда и земи в пернишкото село Лесковец.

Огледът на предлаганите имоти ще се извършва от 15 до 20 април. Всеки желаещ да се включи в наддаването за тях ще трябва да внесе до същата крайна дата депозит в размер на 20 на сто от обявената тръжна цена. Жилищната сграда в Перник е масивна, със застроена площ от 137 кв. м и се продава заедно с поземления имот от 443 кв. м, в който е построена.

Наддаването за тях започва от 100 100 лв. В село Лесковец се продава птичарник със склад. Масивната стопанска постройка също се предлага заедно с прилежащата към нея земя от 3563 кв.м. Стартовата цена на този имот е 56 693 лв.

За април е обявена и публичната продажба на незаконно придобити и отнети в полза на държавата земеделски земи в селата Тополница и Генерал Тодоров, община Петрич, както и в кюстендилското село Горна Брестница. Предлагат се 14 ниви, с площ от 1.5 дка до 50.1 дка и с начална цена съответно от 1050 лв. до 38 598 лв. Оглед на земите е възможен от 16 до 21 април, а кои ще са новите собственици, ще стане ясно на 23 април.

Друг интересен имот, който ще се продава през април, е административна сграда в Петрич - бивша банка. Имотът е сред активите на обявената преди повече от 10 години в несъстоятелност Бизнесбанка. Сградата е масивна, двуетажна, със застроена площ от 483 кв. м и се предлага заедно с гараж от 47 кв. м. Желаещите да закупят този имот ще трябва да броят за него поне 335 хиляди лева. Оглед ще може да се направи от 15 до 20 април.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

29-Март-2017

30-Март-2016

29-Март-2016

31-Март-2015

30-Март-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.