iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очаква се токът да поскъпне от юли

Очаква се токът да поскъпне от юли 01_1422459002

От юли тази година ще има поскъпване на тока. Това стана ясно от думите на председателя на ДКЕВР Светла Тодорова.

"Увеличението на цената на електроенергията е неизбежно, но няма да се случи от април, тъй като няма как да е добре аргументирано", обясни Тодорова пред БНТ. Тя отказа да даде прогноза с колко ще се увеличи цената от юли.

„Много е далеч юли, да не стресираме потребителите“, каза председателят на регулатора. И допълни, че всички дружества в сектора на енергетиката работят на загуба. „Не само НЕК, никой не е в добро състояние, включително контрагентите на енергийните дружества”, изтъкна Тодорова.

Тя коментира и казуса с двойните фактури за ток, които получиха някои абонати. Според нея е възможно наистина проблемът да е софтуерен, както твърдят от "Енерго-Про".

Тодорова беше категорична, че правилата за измерване трябва да бъдат ревизирани. По думите й прекалено стриктните правила водят до непредвидени проблеми.

„Например потребителите не знаят в кой ден и период ще е отчетът. Когато се струпат празници, отчетниците трябва да работят извънредно и да им се заплаща по тарифи за празнични дни – това са допълнителни разходи на дружеството“, каза още Тодорова.

Тя добави, че в ДКЕВР има жалби срещу ЕРП-тата от най-различно естество, като в повечето случаи потребителите оспорват сметките.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.