iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Очакват се повече германци да дойдат на море у нас

Очакват се повече германци да дойдат на море у нас 03_1457594127

Близо 30% повече туристи от Германия ще почиват през това лято на море у нас в сравнение с предходния сезон, казаха представители на родни туроператори и хотелиери на едно от най-големите специализирани изложения в света. Това е борсата ITB в Берлин.

Ранните записвания, които са предпочитани на този пазар, са изключително добри, категорични са от бранша. Представители на най-големите германски туроператори в интервюта по националните медии на страната обявиха, че България заедно с Гърция са най-сигурните дестинации за това лято, пише "Стандарт". Това няма как да не окаже положителен ефект при ръста на гостите. Още повече, че подобни отзиви за почивките у нас не са типични по немските медии.

Освен към ваканции на море и планина има голям интерес и към културни пътувания в България, обявиха изложители. Страната се представя на изложението с огромен щанд, на който присъстват над 40 родни компании и дестинации. За първи път от десетилетия обаче националният ни щанд е в различна зала. Тя е близо до един от главните входове на изложението, но старата локация беше по-добра, оплакаха се изложители. Който търси българските си партньори, ще ги намери, независимо къде е щандът, контрираха други. От министерството на туризма пък обясниха, че са подали жалба до организаторите за сменената локация. Според изложителите, публиката през първия ден на изложението, когато се допускат единствено професионалисти, е горе-долу същата, както и други години. На родния щанд традиционно за привличане на по-голяма аудитория се правиха дегустации на родни вина и мезета. Художничка в национална носия пък подаряваше ръчно рисувани картички, направени на щанда. На изложението в Берлин участват 185 държави. Изложителите са 10 хиляди, а посетителите - професионалисти и крайни клиенти, са близо 200 хил. Повечето държави наблягат през тази година в рекламата си като дестинация на запазената природа, а за привличането на клиенти се използват различни атракции - песни, танци, кулинарни деликатеси, томболи, традиционни стоки и дори преживявания във виртуалната реалност.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

05-Декември-2015

06-Декември-2014

05-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com