iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още месец ще обсъждат пенсионната реформа

Още месец ще обсъждат пенсионната реформа 03_1427793719

Необходим е още един месец за дискусия по модела на пенсионната система, според вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Това каза той по време на пресконференция в Министерски съвет.

"Помните, че през декември си дадохме 3 месеца за подготовка консолидиране и укрепване на пенсионната система", посочи Калфин. Той уточни, че мерките са дългосрочни. "От дискусиите със социалните партньори мисля, че има основа за приемане на един доста широк консенсус по пенсионните проблеми. Този модел в момента не е устойчив и ако той се замрази ще постави в риск цялата стабилност в пенсионната система. Проблемите са големи", каза още Калфин.

По думите му е необходимо укрепване на стабилността и създаване на удобен достъп до пенсионната система, които не позволяват източване. Той уточни, че е необходим още един месец за дискусия. "Мисля, че до края на месец април ще стигнем до пълен консенсус по основните параметри. Следващият месец е месец на публични консултации", подчерта министърът. Той добави, че ще проведе среща с всички коалиционни партньори.

На първо място той посочи, че ще бъдат направени промени водещи до нарастване на приходите в осигурителната система и увеличаване на сигурността на НОИ.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.