iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани ще протестират днес в София против високите цени на тока

Перничани ще протестират днес в София против високите цени на тока 07_1438153438

Сериозна пернишка група от протестиращи се очаква на днешния протест в столицата против увеличението цените на тока за бизнеса, както и на такса „задължение към обществото".

Има организация и от Перник ще тръгнат няколко автобуса с протестиращи. Логично най-големата група се очаква да е от фирма Стомана. Всички фирми, участващи в местната структура на КРИБ са зад исканията, които ще се поставят на протеста и ще участват в него. Някои от пернишките фирми ще спрат електрозахранването за един час днес, също като форма на протест.

Протестът е под надслов Не на мафията - Да на Реформите, Не на гражежа - Да на пазарните цени в енергетиката.

Той се подкрепя от четирите големи работодателски организации - БСК, КРИБ, АИКБ и БТПП.

Събитието е предвидено от 11 часа пред Министерси съвет, като ще има и шествие по централните улици на София. Синдикатите също подкрепят исканията . Синдикалните лидери в съответните предприятия ще преценяват сами да ли да участват в шествието..Преди около месец отново имаше протест на бизнеса и това доведе до отсрочване на ценовото решение за цените на елелктроенергията с цел да се намерят резерви в енергетиката и таксата "задължение към обществото" да не нараства драстично.

Въпреки обещаниято на правителството и гласуваните промени в Закона за енергетиката бизнесът отново не успя да съзре облекчение за предстоящото увеличение.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.