iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Погнаха предизборно търговци на горива в Перник, запечатиха бензиностанция

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Хайка срещу търговци на горива  на прага на избори удари Перник. След скандала с "Лукойл" и трима пернишки бизнесмени изгоряха при проверка за нерегламентирана търговия с горива, укриване на данъци и двойно счетоводство.

По неофициална информация в крачка са хванати собственикът на фирма „ДЛВ“ Добри Владимиров, синът му Станислав и шефът на "Петрол" - Перник и общински съветник Георги Милев.

Срещу виновни длъжностни лица е образувано досъдебно производство по чл. 255 от НК.

Специализираната полицейска операция за установяване на закононарушения и престъпления при нерегламентирана търговска дейност с горива е проведена вчера на територията на гр. Перник. В акцията са участвали служители от Главна дирекция „Криминална полиция”, ОДМВР – Перник, отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница „Столична”, отдел „Оперативни проверки” при ТД на НАП – София, Главна дирекция „Контрол по качеството на горивата”, Главна дирекция „Метеорологичен надзор” и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”, под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

Срещу виновни длъжностни лица в две от фирмите с управители Добри Владимиров/61 г./ и 27-годишния Станислав е образувано досъдебно производство за укриване на данъци в особено големи размери. Контролните органи установили, че действащата бензиностанция се ползва освен като ведомствена и за зареждане гориво на външни лица, като колонките не са свързани с НАП. Сериозни пропуски са констатирани при воденето на счетоводната документация.                                                                                  

При друго ЕООД, управлявано от 54-годишния Георги Милев са установени пропуски по воденето на касовите книги.                                 

Иззети са компютри, образци от печати, касови апарати, счетоводна и данъчна документация, приходно-разходни ведомости и фактури. Взети са проби от горивата и са изпратени в специализирани лаборатории за химичен анализ. Съответните контролни органи извършват детайлизирани проверки на база констатациите на място и иззетите документи от обектите.

Първите коментари след информацията са, че акцията е за сплашване на двамата бизнесмени, за да определят правилно политическата си ориентация  преди местния вот наесен. Търговията им с горива и досега е била публична и във всеки предишен момент е можело да бъдат проверени. Колонката при пресевната на фирма "ДЛВ" на Кралевски път е за зареждане на фирмените автомобили и никога не е работила с клиенти, твърдят свидетели. 

Двамата бяха сред най-активните членове на сдружението "Съюз за Перник", което на предишните кметски избори подкрепи Димитър Колев за кмет на Перник и вкара в градския парламент 14 съветници.

Георги Милев е общински съветник в Перник в едноименната група съветници, която е коалиция на партиите ЗНС и ХСС, но обединява креатури на сдружението. Освен с търговия с петролни продукти, той е един от най-големите земеделски производители в региона. Съдружник е и в фирмата "Въглища - Перник" , която управлява първия частен подземен рудник в района на пернишкия квартал "Бела вода".

Фирмите на Добри Владимиров са наемани като подизпълнители на кариерите в землището на село Студена,  занимават се с пътно строителство и карго превози в страната и чужбина.

Предвид обстоятелството, че вътрешният министър Цветан Цветанов е председател на предизборния щаб на управляващата партия ГЕРБ, са възможни и други такива действия, които ще бъдат представяни като стремеж за установяване на върховенство на закона, но очевидно имат предизборен привкус.

В Перник се говори, че много е възможно дни преди изборите да се появят апашите, които окрадоха дома на кмета на Перник Росица Янакиева и нищо чудно да заговорят за много повече откраднати ценности и пари, отколкото оповестените официално.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.