iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Погнаха Бойко заради земеделието

Венцислав Евгениев и Велико Златанов от Общ земеделски професионален съюз

Подписка под Призив към българското правителството за спасяване на родното земеделие и животновъдство събират земеделци в област Перник. Инициативата е на                                                                                                     

Общия земеделски професионален съюз. Неговото ръководство в Перник вече имаше две срещи с народния представител Ирена Соколова с настояване за среща със земеделския министър. В Перник. Те представиха на депутатката и писмено изложени въпроси, предложения и искания.  

Хората, които подписват призива са разтревожени, че българските села са тотално обезлюдени заради недалновидната политика на правителствата от последните години и няма хора в трудоспособна възраст, които да са заети в земеделието и животновъдството.

Ако незабавно не пристъпите към решителни законови мерки за спасяване на българското земеделие и животновъдство, утре ще бъде късно, предупреждават в призива-подписка гражданите. Те настояват да се вземат бързи, неотложни рационални  мерки за спасяването на земеделието и животновъдтвото.

„Това, което не направиха нашите врагове, ще го направим всички ние, начело с вас – управляващите и бъдните поколения, ако останат такива в България, ще ни съдят” се казва в призива.

Стотици животновъди от цялата страна се събраха вчера пред Министерски съвет, в знак на протест срещу политиката на управляващите. Някои от тях поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов, тъй като по думите им той е само министър на храните, на „хляба и виното”, но не и на земеделието. Организатори на митинга изложиха основните проблеми на животновъдството. Според тях политиката спрямо отрасъла не е променена и евросубсидиите не достигат до тях.

Пред министерски съвет имаше засилено полицейско присъствие.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.