iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Пощенска банка взима 82 офиса на Алфа Банк

Пощенска банка взима 82 офиса на Алфа Банк 11_1447058396

Гръцките Юробанк Ергасиас (Юробанк) и Алфа Банк обявиха, че са сключили окончателно споразумение по отношение на придобиването на операциите на клона на Алфа Банк в България от дъщерното дружество на "Юробанк" в България - Юробанк България АД ("Пощенска банка"). След това подписване на предварителното споразумение на 17 юли 2015 г., сега от Юробанк и Алфа Банк съобщават, че са сключили окончателно споразумение за сделката.

Според условията на това споразумение дъщерното дружество на Юробанк в България ще придобие всички банкови дейности на българския клон на Алфа Банк, които към 30 септември 2015 г. са в размер на 464 млн. евро активи (от които 307 млн. евро нетни кредити) и 261 млн. евро депозити на клиенти, както и клонова мрежа от 82 офиса. Сделката е в пълно съответствие с плановете за реструктуриране на Алфа Банк и Юробанк, одобрени от Европейската комисия през 2014 г.

Придобиването на клона на Алфа Банк в България от Юробанк представлява стъпка напред за Пощенска банка в затвърждаването на нейната позиция в българския банков сектор и ще разшири клиентската й база в сегментите банкиране на дребно и корпоративно банкиране, се посочва в съобщението. След приключването на сделката Пощенска банка ще бъде четвъртата по големина българска банка според размера на привлечените депозити и отпусканите кредити. Пълният ефект от придобиването ще бъде реализиран от втората година след приключването му, гласи официалното съобщение. Пощенска банка ще продължи да поддържа стабилни капиталови коефициенти и значителни ликвидни буфери. Сделката се очаква леко да подобри капиталовите коефициенти на групово ниво, гласи още съобщението. Сделката подлежи на одобрение от компетентните регулаторни и надзорни органи и се очаква да приключи през първото тримесечие на 2016 г. Консултанти на сделката са Мediobanca - консултант на Юробанк, и Citigroup - консултант на Алфа Банк.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

14-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com