iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Превозвачи готвят национален протест

Превозвачи от страната готвят национален протест заради цените на горивата. От браншовите организции са поискали среща с премиера Бойко Борисов.

Българският съюз на товарните превозвачи (БСТП) изпрати протестно писмо срещу високите цени на горивата до Министерския съвет, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Министерството на финансите и Народното събрание.

Превозвачите са категорични, че цената на горивата не е свързана с размириците в Либия. Представители на нефтени компании цитират  справка от ЕС, според която към 21 февруари, крайната цена на дизеловото гориво в България е 1.13 евро, което е 2.25 лв. В същото време, цената, на която се продаваше дизелът беше 2.48 лв.

Превозвачите не са на ясно каква е причината за високата цена на горивата и искат от държавните органи обяснения.  Затова настояват и за среща с премиера.

Провеждането на национален протест се обмисля, но превозвачите не изключват до седмица-две  да спрат доставките на храни и на целия товарен превоз.

 Исканията на организацията са подкрепени от над 350 компании, с над 2 300 автомобили и над 9 500 служители, заети в транспортния сектор, както и обикновени граждани и обществени структури и формации, допълват още от съюза на товарните превозвачи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.