iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продават имоти на болницата в Радомир

Продават имоти на болницата в Радомир 11_1417163924

Продават заради дългове имоти на болницата в Радомир. Това е обявил съдия-изпълнител. Дълговете са към „Софарма Трейдинг” и са натрупани в периода от 2004 до 2010 г.

Сградата на Акушеро-гинекологичния блок в двора на болницата , която е на два етажа с 4 помещения на първия и 12 на втория се продава с първоначална цена 75% от 43 000 лева. Продава се и сградата на Детско отделение от 200 кв.м. на цена 75% от 18 520 лева. За публична продан е обявена и най-старата сграда на болницата, строена в началото на миналия век на два етажа от по 257 кв.м. с по 10 стаи. Първоначалната цена, от която започва продажбата е 75% от 60 000 лева. Най-скъпа е стопанската сграда на 2 етажа със застроена площ от 557 кв.м. Цената е 75% от 126 500 лева. Тя е и най-нова като строителство и най-запазена. Останалите три са подложени на ограбване и са в лошо състояние.Четирите сгради са в двора на болницата, от новата част за удовлетворяване вземанията на фирмата- кредитор за продан е обявено рентгеновото отделение с площ от 280кв.м. Секторът не е самостоятелен, а е свързан с помещенията на поликлиниката. Първоначалната цена е 75% от 93 000 лева.

Радомирската болница затвори врати през януари 2010 година заради натрупани дългове към доставчици на лекарства, горива, вода, ток и към персонала. Общинският съвет в Радомир е правил няколко опита да реанимира здравното заведение, но без резултат. Народният представител д-р Валентин Павлов се ангажира да провери последната акредитация на болницата и възможностите за възстановяването й. Докато работеше, тя обслужваше пациенти от Радомирска, Земенска и Ковачевска общини.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.