iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разпродават машини на Ковачки и в Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

данъчните подготвят търгове на машини от фирми на Христо Ковачки и в Перник. Наши източници твърдят, че в черния списък на 37 дружества на енергийния бос попадали и "мини открит въгледобив". Разпродажбите на имущество щели да тръгнат още от следващия месец.

Официална информация за такива търгове при нас няма, обявиха от регионалната структура на Агенцията по приходите. Исковете се подготвяли в софия и не засягали данъчните в Прник.

В същото време министерство на икономиката, енергетиката и туризма даде на съд пернишките рудници на Ковачки. Ведомството на Трайчо Трайков заведе дело срещу "Мини - Открит въгледобив" АД за забавено плащане на концесионно възнаграждение. Искът е в размер на 657 239 лв.  Делото вече тръгна в окръжен съд. Като концесионер Ковачки трябва да изплаща на шестмесечие процент от реализираните доходи на мината, но изведнъж спряло преводите.

Докато икономическата му империя е пред фалит, Ковачкии се цели в политиката. За първи път партията му "Лидер" поиска напълно властта в Бобов дол, излизайки със свой кандидат кмет. Там в изборната битка се впуска управителят на „Въледобив” Кирил Станчев. В листата за общински съветници е включен шефът на мините на енергийния бос, включително и на пернишката, Огнян Зарев

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.