iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Развиването на интернет ще доведе до създаването на работни места

Развиването на интернет ще доведе до създаването на работни места 09_1443518102

Разширяването на достъпа до интернет в развиващите се страни ще спомогне за създаването на над 140 милиона работни места и ще изведе от бедност 160 милиона души, каза основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг по време на срещата на високо равнище на ООН, посветена на целите за устойчиво развитие.

Зукърбърг заяви, че днес 4 милиарда души нямат достъп до възможностите, които предлага глобалната мрежа. "Включването в интернет на все повече хора от развиващите се страни, ще можем да създадем 140 милиона нови работни места, да избавим от бедност 160 милиона души и да предоставим на повече от 600 милиона деца възможност да получат образование, без сериозни разходи", каза той.

Според Зукърбърг, "интернет е нещо повече от една мрежа от компютри". Интернет е важна движеща сила на социално-икономическия прогрес.

Марк Зукърбърг обеща да помогне на Върховния комисар на ООН за бежанците да осигури достъп до интернет в бежанските лагери.

"Комуникацията ще помогне на бежанците да получат по-голяма подкрепа и да поддържат контакт със семействата си", каза Зукърбърг. Интернет достъп трябва да бъде "в основата на глобална стратегия за развитие", за да се определи подхода към новите предизвикателства и нужди на следващото поколение жители на планетата, каза бизнесменът. Зукърбърг припомни, че сега само половината от населението на света има достъп до интернет.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com