iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтират пътя Перник - София през Бучино

Ремонтират пътя Перник - София през Бучино 05_1367671983

Пътят е важна транспортна връзка между областите София и Перник и дублиращ път на автомагистрала „Люлин". Стартира реконструкцията на 18 км от път III-1801 о.п. София - кв. Суходол-Мало Бучино - Голямо Бучино - гр. Перник /кв. Мошино/ oт км 0+000 до км 4+474.04 и от км 4+976.74 до км 18+264.50. Участъците, включени в проекта Лот 33 от Оперативна програма „Регионално развитие", са на територията на две области - София и Перник. Лот 33 е от Оперативна програма „Регионално развитие", която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния.

Безопасното преминаване през участъците е от значение както за големия брой работещи, които ежедневно пътуват между София и Перник, така и за транзитния трафик.Основен ремонт на пътя не е правен от около 25 години. Общата стойност на проекта е 11 227 035.66 лева с ДДС. Изпълнител е Обединение „Трейс Запад", стойността на договора е 10 686 867.66 лева с ДДС. Строителният надзор се извършва от ДЗЗД „Обединение Трансеко", а стойността на договора е 294 180,00 леСтроително-монтажните работи на обекта ще бъдат извършени по метода „студено рециклиране" с изключение на участъка, който преминава през Суходол и гр. Перник, където ще бъдат изпълнени два пласта асфалтобетон.

Инж. Ангел Ангелов, началник на отдел в Агенция „Пътна инфраструктура", съобщи на пресконфенеция днес, че проектът предвижда да бъдат ремонтирани 4 големи съоръжения - в кв. Суходол, преди Голямо Бучино, в Галямо Бучино и в кв. Мошино. За мостовете се предвиждт нова хидроизолация и фуги, полагане на асфалтобетонови пластове и монтиране на нова предпазна ограда и парапет. В края на рехабилитацията на участъците ще бъде положена хоризонталната маркировка и ще бъде монтирана нова вертикалната сигнализация, за да се гарантира безопасността на движението.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.