iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тирове с развалена стока пристигат от Гърция

Тирове с развалена стока пристигат от Гърция 02_1456131445

Тирове с развалена стока пристигат по борсите в страната ни след блокадата на границата с Гърция, като от снощи до този момент на борсата в Първенец са дошли 10-15 тира, съобщи управителят на борсата в Първенец Радослав Насков пред Нова телевизия.

"Някои от търговците се оплакват, че стоката, която пристига, е развалена. Предвид затварянето на границата, предполагам, че ще има и доста негодна стока, която тепърва ще пристига", добавя той.

"Това, което се внася от Турция, запълни изпразнената ниша на стоката от Гърция. Не може да се каже, че се забелязва някакъв недостиг на стока. Да, има някакво повишение на някои от стоките, но като цяло цените са нормални по отношение на плодовете и зеленчуците. Така че за момента не мога да кажа, че има някакъв недостиг или глад на стока", коментира още Насков.

Само на борсата в Първенец търговците изчисляват, че загубите им от гръцката блокада са за стотици хиляди левове. В същото време прогнозират, че когато гръцката стока влезе отново на пазара ни, цените отново ще тръгнат надолу.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.