iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Удължават срока за инвестиции в земеделски стопанства

Удължават срока за инвестиции в земеделски стопанства 10_1445932997

Крайният срок за изпълнението на проектите по мярка "Модернизиране на земеделските стопанства" от ПРСР 2007-2013 г. ще се удължи до 30 ноември, като дотогава ще бъде и срокът за подаване на заявка за окончателно плащане по тях.

Това предвиждат промени в наредбата за предоставяне на помощ по мярката, които са пуснати за обществено обсъждане. Променят се и крайните срокове за изпълнение на инвестициите и подаване на заявки за окончателно плащане за предоставяне на помощ по мярка "Обновяване и развитие на населените места" и по мярка "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от старата ПРСР.

Крайният срок за изпълнение на договорите се променя на 13 ноември, като това ще бъде и срокът за подаване на заявка за плащане.

От днес ДФ "Земеделие" приема заявления за подпомагане от програмата за пчеларство 2014-2016 г. Срокът за кандидатстване е до 6 ноември. От 1 декември 2015 г. националните програми за реклама на български продукти в чужбина ще се проверяват директно от експерти на Европейската комисия. Отпада досегашната система за оценка от МЗХ и ДФ "Земеделие". Това гласят нови правила за прилагане на еврорегламента за насърчаване на износа на европродукти. От още 120,7 млн. лв. национално съфинансиране към евросубсидиите за 2015 г. се нуждае МЗХ, за да се разплати по приключените проекти от ПРСР и програма "Рибарство" 2007-2014 г.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.