iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник няма мераклии да месят хляб по БДС

В Перник няма мераклии да месят хляб по БДС

В Пернишка област няма нито един производител, заявил желание да произвежда хляб по утвърдения стандарт „България“, съобщи директорът на Агенцията по храните д-р Елза Драгомирова.

Пернишки пекари нямат мерак за хляб по БДС. нито един производител от региона не е заявил производство на новите самуни, съобщиха пред КТ "Кракра" от местния офис на Агенцията по храните.


В навечерието на Възкресение Христово хлябът по новия стандарт вече се продава в търговската мрежа. Той да е замесен само от първокачествено брашно и вода, в него не се влагат консерванти и оцветители, поради което е с по-малък срок на годност.


Агенцията по храните продължава инспекциите на търговски обекти и производствени предприятия в областта. Издадените предписания и актове за административни нарушения във връзка с констатирани пропуски в хигиената и материалната база или наличие на незначителни количества от негодни стоки. Яйцата и агнешкото месо, които се предлагат в търговската мрежа, са с необходимото качество и се съхраняват правилно. Повече от 10 пекарни, които правят козунаци, са посетени от проверяващите екипи. Няма констатирани нарушения при производството на традиционния великденски сладкиш

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.