iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Вероятно няма грешка в измерванията на електромерите

Вероятно няма грешка в измерванията на електромерите 01_1422345880

Според председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев много малка е вероятността за грешка в показанията на електромерите.

Той коментира предстоящото извънредно заседание на комисията и оплакванията на гражданите, че сметките им към „Енерго-Про" за този месец са двойни.

„Според мен е небрежност. Формално те са спазили изискванията на наредбата, като са отчели в рамките на месеца веднъж показанията на електромерите и след това са направили второ засичане. Но те са слели двете фактури и изискват плащане в един краен срок, което прави тази фактура два пъти по-голяма, отколкото трябва да бъде", обясни той.

„Възможно е да има много малък брой такива случаи. Но всяко едно от ЕРП-тата приема оплаквания в тази посока", добави Добрев.

„Хубавото е, че това не е масов случай както през 2012 година. Замириса ни на глоби. Явно е, че с добро не става. Трябва да направим така, че глобите да са толкова високи, че да действат превантивно. Не може заради това, че някой не може да си организира инкасаторите, цялата държава да се занимава с това конкретно ЕРП. В случая става въпрос точно за това – някой не може да си организира инкасаторите да проверяват по време на празниците", коментира още председателят на енергийната комисия.

Глобата, която може да се наложи на конкретното ЕРП е в размер от 20 000 лв. Делян Добрев обаче настоява санкции да са по-големи.

Добрев не пожела да коментира ще има ли промяна в цената на електроенергията. Но увери, че ще има промени в Закона за енергетиката между първо и второ четене в парламента.

„Смятам, че политиците не трябва да говорят за цената на тока. Това е работа на регулатора – той да изчислява колко да струва тока, колко да плащаме ние. В противен случай се трупат едни дефицити, както миналата година се намали тока с 5% и се създаде дефицит от 600 млн. лв. Това са следствията от политическите поръчки. Това, което трябва да направим сега е да свием този дефицит от 600 до 800 млн.лв., за да не бъде платен отново от всички нас с увеличение цената на тока", добави още председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

22-Февруари-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com