iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Все повече пазаруваме онлайн

Все повече пазаруваме онлайн 12_1449589606

Почти половината българи пазаруват само онлайн, като проучване показва, че 40 на сто от нашенците правят поръчки по интернет на стоки и услуги повече от веднъж в месеца.

Най-често през мрежата се продават дрехи, обувки и техника, както и резервации за почивки и екскурзии.

60 процента от населението в страната си купува дрехи и обувки от онлайн търговци, 40% - техника, а 39 на сто резервират ваканциите през интернет. В същото време резервациите за почивка са и категорията, която най-голям процент от сънародниците ни – 24 на сто, заявяват, че извършват единствено онлайн.

Различни са предпочитанията за пазаруване на стоки и услуги онлайн по пол сред населението. Мъжете най-често закупуват по електронен път техника (67% от анкетираните), а жените се доверяват на онлайн търговци основно за дрехи и обувки (69% от анкетираните).

По отношение на битовите услуги 19% от мъжете и 12% от жените предпочитат да ги заплащат единствено онлайн, като това са най-вече потребители на възраст между 36 и 55 години.

Сред останалите стоки и услуги, които българските потребители пазаруват най-често онлайн, са книги (16%), билети за концерти (15%), козметика и детски продукти (по 14% за всяка категория), самолетни билети (12%) и др.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.