iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Завод за отпадъци в Перник?!

Завод за отпадъци в Перник?!

"Топлофикация Перник" е предложило на общината инвестиционна програма, която включва изграждане на системи за оползотворяване на битови отпадъци и отпадъци от пречиствателни станции на стойност около 40 000 000 евро, предаде Дарик радио, цитирано от money.bg. Ако програмата бъде одобрена перничани ще плащат седем процента по-малко за парното отопление, съобщи изпълнителният директор на топлоснабдителната фирма Стойчо Василев.

От технологична гледна точка "Топлофикация Перник"АД вече разполага с подходяща база, терен и ресурси за реализирането на система за оползотворяване и сепариране на отпадъци, твърди Василев.

"Топлофикация-Перник" АД предлага и вариант проектът да бъде изграден съвместно с Община Перник, като проектирането да бъде за сметка на топлофикационното дружество, а изграждането - с общо финансиране.

Предвидените в инвестиционната програма мощности за изгаряне на битови отпадъци ще надвишават значително събирането на такива.

Затова от дружеството предлагат то да бъде избрано за оператор на изграждащото се депо за битови отпадъци в Перник. Така ще има технологичната възможност да изгаря и вече депонираните отпадъци на територията на областта. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.