iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заводът за отпадъци в София ще бъде скъп

Заводът за отпадъци в София ще бъде скъп 02_1423754303

"Новият завод за отпадъци на София, който трябва да бъде готов до есента, ще бъде най-скъпото съоръжение за преработка на отпадъци, което сме виждали", каза на пресконференция лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

Според Паргов вложената в завода технология щяла да доведе до невероятно косвено оскъпяване. "Технологията, която се използва, вече отмира в Европа и ще повлияе на първо място на такса смет в столицата в посока нагоре", убеден е червеният лидер. Той припомни, че такса смет се формира на база план сметката за чистотата, а с новия завод и по-точно стойността на работата му таксата ще се увеличи 2-3 пъти.

"Вече приключиха конкурсите за чистотата в столицата, скоро ще са ясни фирмите, които ще поемат работата в седем зони и ще се окаже, че ако до вчера една кофа струва за вдигане и за почистване 5,88 лева, от утре новите фирми ще го правят за 21 лева. И всичко това ще се калкулира на гърба на столичани", заяви Паргов.

"Още преди две седмици попитахме премиера Бойко Борисов как цената на завода и експлоатационните му разходи ще се отразят върху формирането на такса "смет" за софиянци в близко бъдеще. Тогава той говореше как косата му е побеляла от БСП-София, а не от некомпетентните решения, които неговата администрация и той самият е взимал като кмет, както и неговите наследници в общината в лицето на Йорданка Фандъкова", посочи Паргов.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.