iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четвърти месец без заплати!

Работниците и служителите от дружество "Монтажи" ЕАД - клон Перник, вече четвърти месец не са получили нито лев, съобщават от КНСБ, цитирани от Econ.bg.  
Синдикатите са изпратили отворено писмо до президента, до председателя на НС и до министър-председателя, в което настояват за незабавна намеса.
Съществува потенциална възможност, при неполучаване на възнагражденията си работниците да организират и протестна акция, първо пред управлението на дружеството, а след това и пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което е принципал на компанията.
След като основно са работили по изграждането на метрото, а обектът е актуван с извършени строително-монтажни работи за над 3 милиона лева, се оказва, че пернишкият клон не е наясно колко точно е заработил. В централното управление на "Монтажи" ЕАД няма възлагателно писмо, с което да са регламентирани отношенията с клона в Перник!
В същото време е обезпокоителен и фактът, че през последните месеци, актът за извършените строително-монтажни работи за 164 хиляди лева е анулиран от главния изпълнител на проекта “Енергомонтаж”, тъй като парите са били взети авансово и не са били възстановени.“Нямаме претенции към “Метрополитен” или към главния изпълнител “Енергомонтаж”. Връзката се къса между София и Перник, т.е. между Централно управление на "Монтажи" ЕАД и клона в Перник", обяснява председателят на КНСБ в клон Перник Кирил Стоянов.
В обяснението си пред БНР изпълнителният директор на "Монтажи" ЕАД Светослав Станев уточнява: "В изграждането на Метрополитена бяха ангажирани не само хора от Перник, но и от клона в Плевен. Ето как стои въпросът с анулираните актове и за взетия аванс в началото на подписването на договора - впоследствие имаше промени в проекта, някои неща отпаднаха от обема на работа и тези пари трябва да бъдат възстановени. Затова и последните актове са с нулеви стойности”.
Остава надеждата, че в скоро време уж ясните обстоятелства ще доведат до изплащането на забавените по една или друга причина възнаграждения!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.