iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дуо кани на Романтична пролетна вечер в Перник

Проф. Йосиф Радионов

Добре познатият на перничани цигулар проф. Йосиф Радионов и сръбският китарист проф. Урош Дойчинович канят на „Романтична пролетна вечер“ почитателите на класическата музика в Перник.

Концертът ще бъде на 6-ти април – сряда от 18 часа в галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата.

Именитият наш цигулар ще изпълни  със своя колега от Сърбия творби от Фердинандо Карулли, Луи Шпор, Антон Диабели, Николо Паганини, Мауро Джулиани. Публиката ще чуе и „Цигански напеви“ от Пабло де Сарасате в изпълнение на гост-китариста.

Проф. Йосиф Радионов има няколко десетилетна активност като солист, камерен изпълнител, концертмайстор и педагог. Свирил е като солист на редица световни сцени: Гевандхаус -Лайпциг, Московската консерватория, Сънтори Хол – Токио, Чикагския университет, Уиглор Хол – Лондон и други.

Проф. Урош Дойчинович – китарист, композитор, педагог, е роден в Белград. Завършва Загребската музикална академия и следдипломна квалификация в Белградския университет. Изнесъл е хиляди концерти по целия свят, както и многобройни лекции и майсторски класове. Дойчинович е редови член на журита на китарни конкурси, основател и артистичен директор на фестивали, както и президент на Югославското китарно общество. Сътрудничи и с редица български музиканти, като всяка година гостува на конкурса-фестивал „Марин Големинов“ в Кюстендил.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.