iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И тази година ледена пързалка в Перник

И тази година ледена пързалка в Перник сн. ast.bg

Вчера на среща на общинските съветници със кмета на града, се взе решение в най-кратък срок да се намери място за монтиране на ледена пързалка.

Съоръжението ще работи от средата на декември до края на февруари догодина. Фирмата се задължава да монтира пързалката, да я  обслужва и управлява за собствена сметка.  Безплатно ще могат да се възползват от съоръжението деца с увреждания, когато са с един придружител. Безплатно каране на кънки ще има и за всички деца и младежи до 19 години, което ще става по утвърден от кмета график- на четни дати  в сутрешните часове, а на нечетните дати- след обяд.

Съветниците решиха община Перник да покрива  разходите за ел. енергия, но не повече от 13 хил.лв. за целия период. Предложението бе гласувано единодушно в залата. Единствено „против” бе общинският съветник от ГЕРБ Любомир Жотев. Според него не е редно общината да заплаща тока за пързалката, при условие, че фирмата ще реализира добра печалба от ползването на  съоръжението.

През 2009г. „Спорт индъстри” беше внесла оферта за изграждане на ледена пързалка в края на паркинга зад Минната дирекция – над сградата на Архива с изрично условние общината да поеме разходите за ел. енергия, освен че предоставя терена безвъзмездно, но тогава до споразумение не се стигна.

Преди това в Перник  имаше ледена пързалка  на централния градски площад, за която общината трябваше да плаща 340 хил. лв. годишен наем.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.