iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илиян държал нож пред "Соло" твърди естонка

Илиян Тодоров

Свидетелка от Естония твърди, че Илиян Тодоров, подсъдим по делото "соло" държал нож пред дискотеката във фаталната нощ, когато бяха убити двама младежи. Тя даде вчера показания чрез видеоконферентна връзка по дело в Софийския градски съд. Разпитът й бе част от процеса за двойното убийство пред столичния клуб “Соло”.

Подсъдим за смъртта на 21-годишния национален вратар по хокей Кирил Въжаров и неговият 24-годишен приятел Васил Александров е Илиян Тодоров от Перник. Бащата на подсъдимия бе кандидат за народен представител през 2005 г. от листата на БСП.

Естонката Сирет Пуук била в компанията на Илиян Тодоров във фаталната вечер. Вчера, докато даваше показания, чужденката се разплака. Пуук обясни, че на 18 април 2009 г. тя й сънародникът й Расмус Рейтау са били в компанията на Илиян Тодоров и още двама други младежи. След дискотеката компанията си тръгнала, на ъгъла на Съдебната палата се спречкала с други младежи.

Естонката обясни, че високо момче се приближило до тяхната компания и започнало спор с компанията на подсъдимия. Тя каза, че не е разбрала за какво точно спорят младежите, тъй като не говори български. Според нейните показания Кирил Димитров се  приближил към Стефан Стойков и се опитал да го удари, но тя застанала между двамата и направила опит да ги раздели. В един момент естонката погледнала към групата и видяла Илиян да държи разтворен нож в близост до компанията на убитите. По-късно видяла едно момче да лежи на земята много дълго време.

След като се прибрала в хотела, Пуук получила SMS от Илиян, който искал да си говорят в "Скайп". В чата Пуук попитала Тодоров дали е използвал ножа, който е видяла на входа на дискотеката, а той отговорил: „Не точно. Имам предвид, че го размахах, за да спра боя. Използвах юмрука си." И допълнил, че компанията на убитите момчета е била много голяма и повечето от тях са били много пияни./ monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.