iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Интервю на Емил Костадинов с кмета на квартал Изток

Интервю на Емил Костадинов с кмета на квартал Изток 08_1438592755

Интервю с кмета на квартал Изток

1. Какво мислите за разгорелия се от тази седмица скандал със средствата за събора на кв."Изток"?

По отношение на разгорелия се скандал с исканите от настоящиякмет Ивайло Иванов средства в размет на 10 000 лв. необходими за провеждането на традициония събор в кв.Мошино на 02.08.2015 гсмятам, че единственото, което се цели е отклоняване вниманието на гражданите от съществените проблеми на квартала. Явно единственото, което г-н Иванов смята за необходимо и неотложно е провеждането на обществени, масови мероприятия на открито свързани с харчене на парите на данъкоплатците. Или всички проблеми на този голям квартал са решени и поради тази причина се отдава такова голямо значение, или това е само повод за откриване на една предизборна кампания финансирана от Община Перник.

2. Парите, които получава кметство "Изток" не са никак малко. Според вас при условие, че кметът е получил близо половин милион редно ли е Община Перник да превежда допълнителни средства за събора?

Както споменах по горе г-н Иванов е кмет от 4 години.

На база опита му като кмет, включително и в качеството му на бивш банкер следва да може да направи точен разчет на средствата, които са му необходими за покриване на текущите разходи, включително провеждането на традиционните събори.

Факт е, че парите никога не са достатъчни, но както едно семейство прави точна сметка на своите средствата така и кмета е длъжен да направи точна сметка по отношение на приходите и разходите на кметството.

3.Според вас възможноли е кметът н акв."Изток" да е останал без пари за това ежегодно мероприятие?

Не е допустимо един кмет управлявал 4 години да разходва отпуснатите му годишни средства за няколко месеца. Не е логично, не е нормално, не е морално и е безоотговорно към жителите на кв Изток, който са му гласували доверие, като са го избрали за кмет.

4. Как ще коментират еизявлението, че няма да плати заплатите на служителите си, за да разплаща с техните възнаграждения харчовете по организиране на събора?

Не е професионално и коректно кмета в качеството му на работодател да лишава подчинени нему лица от законните им ежемесечни трудови възнаграждения,за да финансира други дейности, свързани с некачественото изпълнение на управленските му правомощия.

5.Днес вече стана ясно, че заплатите са изплатени, събор ще има, поканена е и фолкпевица, чийто хонорар е 5 000 лв. Не е ли странно, че изведнъж пари се намериха?

Щом тези пари са налични и е факт, че събора ще бъде проведен, моят въпрос към настоящият кмет е „Каква е причината да поискате тези допълнителни средства?“. Смятам, че кметът на кв. „Изток“ е излъгал, че няма средства с цел да си направи някакъв личен ПР и да опита да манипулира хората, подвеждайки ги.

6. Ако бъдете избран за кмет кое ще бъде ваш приоритет?

Ако на предстоящите местни избори през м.Октомври 2015 г. жителите на кв. Изток ми гласуват доверие и бъда избран за кмет на кв. Изток бих се придържал и работил приоритетно в следните направления:

- Подобряване на инфраструктурата на квартала - Осветление, Преасфалтиране на първостепенни и второстепенни улици.

- Изграждане и реконструкция на детски площадки, спортни обекти и съоръжения, Създаване на кътове за отдих във междублоковите пространства.

- Облагородяване на зелените площи

- Разрешаване на текущите проблеми свързани с населеното място, включително и проблема с бездомните кучета и нерегламентираните сметища.;

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.