iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Момчил Колев пред Споделено с Кали

Момчил Колев пред Споделено с Кали 05_1367689814

Цирковете в България са давани на скрап както и всички заводи в България. Обща политика на държавата ни за култура, икономика, наука и какво ли още не през годините на "демокрацията". Българският цирк достига до висините, а след това се сгромолясва. Днес отново се възражда като феникс от пепелта. За възходите и тежките моменти на цирковите артисти разказаха в "Споделено с Кали" собствениците на цирк "Колозеум" - Момчил Колев, съпругата му Лукреция и нейният баща – Марио. Марио, който има италиански корен, отдава целия си живот на българското изкуство. Трупата му преди години е сред най-добрите в света и той с умиление и мъка си спомня за времето, когато с екипа си е изправял на крака хиляди зрители.

Цирк Колозеум е в Перник още три дни! Отидете на представление и се запознайте с клоуна Мони(с удоволствие ще се снима с Вас!)

Момчил и Лукпеция пък твърдят, че са имали щастливо детство. Израсли в цирка, пътували с родителите си, тичали на воля и след всяко представление заедно с другите деца повтаряли спектакъла и се забавлявали до късно вечерта. Така постепенно израснали като опитни артисти.

Момчил живял дълго време в Америка заедно с майка си и втория си баща. Дори започнал работа в най-големи цирк в света като жонгльор. През 2006 г. се върнал в родината си, тъй като имал 2 м. отпуска. Още първата вечер срещнал Лукреция и разбрал, че това е любовта на живота му. Заради нея се отказал от кариерата си в Страната на неограничените възможности и останал у нас. Заедно създали цирк "Колозеум" и сега радват със спектаклите си българската публика. Твърдят, че децата се забавляват най-много с клоуните, но всички притаяват дъх при жонглирането, акробатиката, а аплодисментите валят при дресурата на животните – камили, коне.

Трудно им е, защото след големия си възход преди години, сега българският цирк тръгва почти от нулата. "Хората нямат възможност да заделят средства за билети и част от местата остават празни, а издръжката е висока. Беше ми много мъчно, когато се завърнах тук през 2006 г. и видях, че базата, където тренирахме преди, сега е паркинг за автомобили, а държавните циркове са бракувани", спомня си Момчил. Той и неговите близки са твърдо решени да продължават напред, въпреки трудностите, защото смятат, че българската публика е най-благодарната и най-хубавата. Източник: http://tv7.bg/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.