iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пазарите в Перник продължават да се развиват

Пазарите в Перник продължават да се развиват 07_1437993090

Интервю за ОП "Пазари"

- Г-н Дойчинов, ОП „Пазари” проведе търгове с явно наддаване за 136 обекта, разкажете как преминаха процедурите?
- Проведоха се две процедури на 8 и 15 юли, като цяло можем да отчетем успешни процедури. По законите на конкуренцията един от обектите получи 3,6 пъти по-висока цена от първоначалната. Останалите обекти бяха реализирани на начална цена. В сравнение с 2014 година бяха реализирани повече, което говори, че в крайна сметка търга е проверка на цената на обектите и независимо от стагнацията в нашия икономически живот, повлиян от събитията в Гърция, считам че това ще увеличи приходната част на общинския бюджет.

- Колко са общо сключените договори за отдаване под наем и направете сравнение с миналата година?
- През 2014 година са реализирани 9 договора в резултат на проведения търг с явно наддаване, сега предстои сключването на 14 договора, което за мен има тенденция на нарастване на реализираните обекти. Независимо от тежката конкуренция на големите търговски вериги и магазините от частния сектор, които нарастват във всеки квартал, ние се справяме и пернишкият пазар продължава да се развива. При полугодието постигнахме икономически резултати от 209 % превишение на приходите над разходите . Само за месец юни повишението на приходите над разходите е 255 процента, което означава, че ОП „Пазари” върви напред и нагоре. Искам да припомня, че абсолютният рекорд от търг за наемна цена е за една маса от 0,75 кв. м. през 2013 година стигнахме до 422 лева и този рекорд не е победен.

- Всичко нормално ли премина по време на самите процедури, нямаше ли екстремни ситуации?
- Леко шеговито, може би от топлината, двама от кандидатите си бяха забравили личните документи, но за кратко време ги донесоха.

- Как върви пазарът през лятото?
- Добре, наситен с българска стока. Радващото е, че земеделски производители от Петрич кюстендилските и пловдивски села предлагат продукцията си на нашия пазар. Това за перничани е една сбъдната мечта.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.