iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роберто разказва в книга за срещи в отвъдното

Роберто Методиев,

 Перничанинът Роберто Методиев, станал популярен след участието си в предаването „ Ясновидци", е написал книга „Моите срещи с отвъдното", която вече излиза от печат. В нея студентът от Нов български университет разкзва интересни случки, които е преживял и дава практически съвети за позитивно мислене.   Според собствените му обяснения  практиката му да помага на хората се основава на контакти с починали, което само по себе си не е особено християнско.

 

- Кога разбра, че имаш способността да „виждаш" в  бъдещето?

- От четиригодишен, колкото и странно да звучи. Аз не съм преживял катастрофи, не съм бил близо до смъртта, просто съм се родил с тази дарба, която съм наследил от майка ми. Когато пораснах и започнах да казвам неща, които след това се случваха. Майка ми казваше, че това са глупости, че си измислям, като по този начин е искала да ме предпази да не тръгна по този път, но явно ми е било писано. Първото нещо, което „видях" беше за бащата на гаджето на моя приятелка. Човекът имаше рак, аз й казах, че ще умре, а тя започна да плаче, което ме разстрои ужасно. 

- А как попадна във втория сезон на „ Ясновидци".

- По най-стандартния начин. Явих се на кастинг, одобриха ме и така се получи.

- А какво виждаш? Някакви картини, или чуваш гласове?

- Аз съм контактьор. Когато дойде човек и „води" със себе си близък, който е починал, аз черпя информация от покойника. А ако човекът който идва е сам, без починали около него, използвам кодовете на Атлантите - началото на човешката цивилизация. Тези кодове приличат на драсканици, но всъщност това е език, на който аз съм наследник и не всеки разбира, защото не се учи никъде, той е даден само на двама души в България, единият от които съм аз.

- Възможно ли е по телефона да помогнеш, да направиш някакви прогнози.

- Да възможно е, но в последно време предпочитам живия контакт. Много от моите колеги, които са чисти шарлатани,  използват телефони и всякакви средства за лесна печалба. Но аз мисля, че това е до време. Според официална статистика в България има около 12 000 ясновидци, а не ми се ще да мисля колко са в действителност.

- Къде могат да те намерят хората, които се нуждаят от помощта ти?

- Приемам в София и Перник. Тъй като сам си организирам нещата и правя графика ми е малко трудно да обикалям из страната, но приемам в Пловдив, Варна и Бургас. Никога не си правя сам  реклама, журналистите винаги сами са ме търсили. Не си плащам за участия в разни телевизионни предавания. За мен най-добрата реклама са  доволните хора, които са споделили това със свои приятели.

- Какви хора те търсят, сред тях има ли известни личности?

- Всякакви хора ми се обаждат. Разбира се, че има много популярни лица, но няма как да кажа имената им. Има попфолк певици, лекари, адвокати. Всеки със своите грижи и проблеми. Не бива да се поставя акцент върху това с какво се занимава даден човек . Не трябва да се прави разлика между хората, защото няма значение дали си попфолк певица, певец, барман или сервитьор. Всички сме еднакви.

- Ти си много млад. Как ти се отразява на психиката това натоварване? Купонясваш ли, как си почиваш.

- Не, аз не живея нормалния живот на своите връстници.  Не обичам шумните компании, заведенията, алкохола. Просто нямам нужда от това. За мен дарбата, която имам,  да помагам на хората, трябва да съхраня по някакъв начин. Аз се старая да изглеждам добре, а не да бъда невзрачен-страшен и раздърпан. Искам хората да ми вярват, да им вдъхна доверие, да излъчвам светлина, а не страх. Българинът смята, че за да си "ВРАЧКА", тази дума е ужасна, трябва да си минимум на 50-60години. Но мъдростта не се добива и учи само от живота и годините, мъдростта идва и „отгоре"

-  С какво се занимаваш, учиш ли?

- Уча в Нов български университет. Завърших и книгата си, която следващата седмица ще излезе от печат. Казва се „Моите срещи с отвъдното". В нея съм описал най-интересните случаи от моята практика. Освен това, всеки  ще може да намери нещо за себе си. Написал съм как може хората да се предпазят от лоши влияния, как да изберат най-доброто за себе си, да вземат правилни решения когато са на кръстопът. Мисля, че ще е много полезна.

- Популярна е практиката да се изработват муски, талисмани, амулети. Ти приготвяш ли такива.

- Да и държа да отбележа, че нещата, които аз правя са строго индивидуални, съобразени изцяло с нуждите на човек. Не правя копия на принтера, не слагам пясък от строежите, както правят „ясновидците и  маговете". Всичко изработвам собственоръчно. А муски не изработвам, защото те не помагат на християни, а само на мюсюлманите и те се изработват от ходжа.

- А какви са цените, могат ли хората да си позволят амулети и талисмани?

- Цените не са високи, за мен не всичко е пари. Ако това, което съм направил е помогнало на човек цената няма значение, но пак казвам цените са по скоро символични.

- Какво ще пожелаеш на нашите читатели.

- Да отключат доброто в себе си. Да не завиждат, защото завистта е страшен бич и порок. Тя е най-голямата магия, която ние причиняваме на себе си и която никой освен нас самите не може да развали и премахне.

Източник: bnews.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.