iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


" За мишките и хората" в Перник под режисурата на Асен Блатечки

" За мишките и хората" в Перник

Безсмъртният класически роман на Джон Стайнбек " За мишките и хората" ще оживее на пернишка сцена под режисурата на популярния актьор  Асен Блатечки. Премиерата е на 16 март.

Неразделните приятели Лени  и Джордж се оказват безработни в щата Калифорния точно в годините на Голямата Депресия. Те трудно се задържат на някаква работа  заради странностите на Лени.

Какво ги очаква, какво ги свързва и с какво ще ни трогнат двамата герои на Стайнбек, чиито роли изпълняват режисьорът Асен Блатечки и Калин Врачански, ще видим на театралната сцена.  Два дни преди премиерата  в Перник - на 14 март по Би Ти Ви  двамата ще се покажат по телевизора  в новите епизоди на българския сериал номер едно  "Стъклен дом". 

Ето какво разказва Асен Блатечки в интервю пред 24 часа:

-Г- н Блатечки, в рекламния клип на новите серии на “Стъклен дом” има намек за любовна авантюра между вас (Чарли) и Радина Кърджилова (Сиана). Това еднократен акт ли е или нещо по-сериозно?

- Нали се сещате, че няма да ви кажа (смях).

- Казвате, че героят ви Чарли предизвиква обрата в сюжета, какво предстои?

- Интригата в целия втори сезон, чиито последни серии ще бъдат излъчени сега, се случва благодарение на Чарли. Предстои шокиращо изненадваща развръзка както за него, така и за другите. Ще има всичко - и страховити обрати, и нови любовни драми. Публиката да очаква доста изненади на финала на втори сезон. Не мога да разкрия повече.

- Клишето за Блатечки е “мачо”. Защо досега не използваха силата ви на секссимвол?

- Просто имайте малко търпение. Ако има сложен, многопластов образ в “Стъклен дом”, това е тъкмо Чарли. В момента на сценаристите им трябва “лошото момче”, което предизвиква драматични обрати в сюжета, докато си отмъщава, наказва и търси справедливост за себе си.

- Чарли е момче за мръсни поръчки, работи за Касабов (Стефан Данаилов) срещу брат си (Кадурин). Има ли някакъв шанс двамата да се помирят?

- Не е точно така. Работя за Касабов, но не толкова, за да изпълнявам неговите мръсни поръчки, колкото за да си разчистя собствените лични сметки. Но помирение между Чарли и Христо в момента е немислимо.

- Докъде може да стигне Чарли в своя път към отмъщение?

- Чарли ще стигне мнооого, мнооого далече по пътя на отмъщението. Готов е на бруталности, може би и на убийство.

- Тоест, героят ви няма да стане по-симпатичен?

- Харесвам много своя герой. Мисля, че е симпатяга въпреки тъпотиите, които прави. А за това, за което е осъден, Чарли е абсолютно невинен. Но не знам накъде ще го поведат сценаристите в бъдеще.

- По БНТ се засилва “Под прикритие” - новият криминален проект от продуцентите на “Стъклен дом”, с който ще трябва се състезавате. Напряга ли ви този факт?

- Супер е! Много ми се иска този сериал, а и другите, които ще тръгнат по националните телевизии, да са дори по-добри и по-гледани от “Стъклен дом”. Честно. Защото това само може да помогне на нашия екип, да ни раздвижи и да ни държи в непрестанна кондиция. Много ще се радвам, ако излезе филм, който да удари “Стъклен дом”. Защото единственото, което тогава ще се случи, е ние да станем по-добри.

- Възможно ли е някой от конкурентите ви в “Под прикритие” - Захари Бахаров, Христо Мутафчиев и откритието Ивайло Захариев, да застраши хегемонията на Блатечки в сърцата на тв зрителките?

- Абсолютно възможно е да го направи всеки един от тримата изброени. Ицо ми е суперлюбим актьор и приятел, Захари е страхотен актьор. И двамата печелят публиката. Въпросът е какъв точно образ ще им измислят сценаристите, дали ще бъде симпатичен на хората. Конкуренцията изобщо не ме плаши. В изкуството не би могло да има съревнование в спортния смисъл, това не е 100 метра гладко бягане или вдигане на тежести.

- Какво бихте казали на критикарите, според които “Стъклен дом” е забуксувал?

- Нищо лошо не мога да им кажа, абсолютно са прави. Мисля, че е точно така - на моменти “Стъклен дом” започна да става монотонен, скучен, да се повтаря. Известно е, че винаги си казвам мнението - и на сценаристите, и на продуцентите. Според мен в сериала трябва да има повече динамика и чист екшън в буквалния смисъл - побоища, преследвания, кръв. Сценаристите са ми обещали, че екшънът в следващия, трети сезон ще бъде на мой гръб.

- Което се снима трудно.

- Именно. При това трябва да се работи бързо и с малко пари - това са все компромиси. Затова казвам, че ако “Под прикритие” стане по-добър, това неминуемо ще се отрази и на “Стъклен дом”. Ще се каже: дайте да се стегнем и да направим нещо наистина по-добро.

- Не ви ли е яд, че няма да играете в криминален екшън като “Под прикритие”?

- Е, няма как същите продуценти да ме поканят и за другия си сериал. Казаха ми обаче, че на кастинга за главната роля са търсели мен преди 20 години и са избрали младия Ивайло Захариев.

- Сериалът ли е най-добрата реклама за театъра?

- Сериалът е изключително добра реклама за актьорите. Аз не мога да усетя по-голям наплив на публика в театъра, защото при мен и преди това си беше пълно. Явно обаче “Стъклен дом” се гледа адски много, защото веднага усетих разликата на улицата - забелязвам вниманието на хората. Наскоро си говорихме със Стефан Данаилов и той каза: “Честно, такава истерия не съм виждал от времето на “На всеки километър”.

- В момента играете в цели 12 представления - количеството съответства ли на качеството при вас?

- Да ви кажа, старая се.

- Какво сочат салоните?

- Пълни са. Особено на “Секс, наркотици и рокендрол”, “Побъркани от любов”, “Бардак”, “Вражалец” няма нужда дори да го споменавам. На 26-и в “Сълза и смях” имам премиера на “За мишките и хората”, преди това, на 16-и, ще го покажем в Перник. Това е мой режисьорски спектакъл, играем с Калин Врачански. Месечно ми се събират поне 25 представления! Но няма начин, издържаш.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.