iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


4 Х 4 между Миньор и Нефтохимик в зрелищна контрола

Перник снимка: за хората и събитията - Миньор

Миньор Перник и Нефтохимик Бургас приключиха подготвителните си лагери в Трявна със зрелищно равенство 4:4. Двубоят се състоя на стадиона в планинския град и предложи много голове и интересни положения, като перничани успяха да изравнят едва минута преди края на редовното време.

Още до 30-та минута резултатът бе 2:1 за бургазлии. Първо защитникът Тодор Стоев откри за Нефтохимик след като надскочи отбраната на съперника при центриране на Костов от ъглов удар, а съмостоятелен пробив на Том завърши с изравнителен гол в 24-та минута.

Три минути по-късно Сакалиев изведе добре Цветомир Матев и отново „шейховете” излязоха напред – 2:1. В 41-та минута на частта обаче Миньор за втори път възстанови резултата. Михов завърши добра атака и центриране от дясно пращайки топката във вратата. Голеадата продължи и през второто полувреме. Бързоногият Петър Колев в 68-та минута реализира за 3:2 за Нефтохимик след подаване на Стамен Ангелов, но „чуковете” съумяха да се върнат в мача. Росен Благоев фаулира в наказателното поле Окечукво и нападателят Костадин Аджов превърна дузпата в попадение – 3:3.

Шест минути преди изтичането на редовното време Благоев се възползва от не добре изчистена топка от страна на „жълто-черните” и с глава я довкара за 4:3, с което за четвърти път бургазлии поведоха в двубоя. Елитният отбор обаче не се предаде и така в предпоследната минута на мача Йорданов вкара за 4:4 след точен шут от границата на пеналта.

В заключителните секунди Аджов можеше да донесе победата на своя тим, но изстрелът му се отби от гредата.

Преди този мач играчите на Стойчо Стоев имаха две поредни загуби в контролите, в които загубиха с по 1:2 от тимовете на Доростол и Калиакра.

Според ген. Димитров, футболистите седят добре на терена и първоначалната умора, която се наблюдаваше в началото на подготовката, вече е изчезнала.

След срещата и двата отбора се прибират съответно в Перник и Бургас

Утре е последната проверка на тима срещу Ботев, Козлодуй от 18ч на стадиона на мира в Перник. Непосредствено преди двубоя, ще има официално представяне на футболистите и новите екипи за шемпионата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.