iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Частна фирма хвърли Перник в сух режим, пускат водата в Изток до довечера

Перник снимка: за хората и събитията -  3 квартала без вода

Частна фирма остави на сухо три пернишки квартала. Проблемът със сухите чешми предизвика спешна среща днес между областния управител Иво Петров и инж. Искра Златанова, управител на ВиК - Перник». Принудителният режим удари домакинствата в Изток, Мошино, Стара Тева и ул. «Владайско въстание».

По одобрен проект от община Перник за захранване на два частни имота с вода, както и след получено разрешение от същата, частния инвеститор  "Строй консулт" ООД, с представители Светослав Станимиров и Светозар Бонев, предприемат изместване на 60 метра от Главен водопровод, намиращ се в кв. Изток / района на 3-та поликлиника/. 

Изпълнител на проекта е  фирмата «Атлетик» ООД, гр. София. От там са уверили, че изкопните работи и полагането на водопровода, ще се случи на 28.07.2011г., в интервала между 8.00 часа и 16.00 часа. След стартиране на водоподаването за кв. Изток, на сменената нова част от Гл. водопровод, са регистрирани множество аварии.

Днес, 29.07.2011г., фирмата «Атлетик» ООД отстранява авариите и се очаква до 20.00 часа да бъде възстановено водоподаването на кв. Изток и засегнатите райони.

От «ВиК» дружеството се извиняват на потребителите за причиненото от «Строй консулт» ООД неудобство, въпреки че водоснабдителното дружество не носи отговорност за нарушеното водоподаване.

Днес без вода останаха и живеещите в района на кв. «Иван Пашов» и в централната градска част, поради спукан водопровод от фирмата «Рила газ». На място веднага е изпратен авариен екип от  «ВиК» дружеството, който работи по отстраняване на причинената повреда. Управителят на дружеството инж. Искра Златанова увери, че аварията ще бъде отстранена до 16.00 часа днес. 

 

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.