iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Петров до рамото на Борисов за откриването на зала Арена Армеец

Перник снимка: за хората и събитията - Иво Петроб до Борисов

Областният управител на Перник Иво Петров днес ще присъства на откриването на новата мултифункционална спортна зала “Арена Армеец” в София днес - 30 юли 2011 г.   То ще започне с шоу спектакъл от 15 часа.  

В 18,30 ч. е началото на  приятелски  волейболен меч между България и Сърбия. Първият съдийски сигнал на двубоя ще даде лично премиерът Бойко Борисов. Спектакълът ще завърши с уникална 15-минутна заря.

На събитието ще присъстват близо 14 000 човека.

Министър-председателят ще пристигне в залата в 14 ч. Първи ще прекрачат прага на българското бижу "Арена Армеец над 200 родни шампиони.  Спортните ни звезди ще седнат в една ложа с премиера Бойко Борисов, за да гледат мегашоуто по откриването на красавицата.  

Губернаторът на Перник Иво Петров е получил специална покана от премиера за откриването на залата и ще бъде сред официалните гости в ложата.

Вчера Знеполският епископ Йоан, викарий на Негово Светейшество патриарх Максим като Софийски митрополит,   освети новата многофункционална зала "Арена Армеец" в София, ден преди официалното й откриване. На водосвета дойдоха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Симеон Дянков и министърът на спорта Свилен Нейков. Те разведоха из модерното съоръжение двадесетина олимпийски шампиони на България - от доайена Еньо Вълчев, шампион по борба от игрите в Токио'64, до най-младата Румяна Нейкова - от игрите в Пекин 2008.

Поради огромния интерес към откриването на „Арена Армеец“-София и невъзможността съоръжението да приеме всички желаещи да го посетят, Министерство на физическото възпитание и спорта и Национална спортна база ЕАД обявиха ден на отворените врати.

Залата ще бъде отворена за посетители в неделя от 13.00 до 17.00 часа.

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.