iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Казусът с "Лукоил" се дължи на лошо управлевие

Перник снимка: за хората и събитията - "Лукоил"

„Отнемането на лиценза на „Лукойл Нефтохим” не е изненада и се дължи на лошо управление.” Това коментира във Варна гражданският кандидат-президент Меглена Кунева.

„Още през пролетта, когато беше кризата с цените на горивата, аз отправих въпроси към правителството какви мерки ще предприеме срещу монополиста. Това беше предупреждение, че нещо не наред. На същата позиция бяха и хората, които протестираха защо правителството тогава не чу потребителите”, допълни Кунева.

Тя призова кабинетът да каже какъв е планa му за действие при създалата се кризисна ситуация. „Чета, че няма да има гориво за самолетите, че ще има проблеми с БДЖ в средата на туристическия сезон. Това ще има ефект върху цялата икономика, трябва да има ясна идея какво следва оттук нататък”, коментира още Меглена Кунева.

Пред журналисти днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще оглави кризисния щаб създаден да следи ситуацията след спиране на рафинерията на „Лукойл” в Бургас.

В този щаб ще участват още министърът на транспорта Ивайло Московски, директорът на „Митниците” Ваньо Танов, един зам.-министър на вътрешните работи, един зам.-министър на финансите и шефа на Държавния резерв.

Всички те ще наблюдават процесите на пазара на горива след отнемането на лиценза на рафинерията.

"Надявам се, че рафинерията като най-голямо българско предприятие няма да се опита да направи някой номер с държавата. Не ги съветвам. Просто не ги съветвам най-приятелски”, каза Бойко Борисов. Той заяви, че ще приеме синдикати, работещи в „Лукойл Нефтохим”, ако първо направят протест срещу ръководството на предприятието, затова че година и половина не е изпълнило ангажиментите си по наредбата. След това Борисов каза, че синдикатите могат да се срещнат и със социалния министър Тотю Младенов и да разговарят с него за проблемите си.

Премиерът отново повтори, че в България има закони и те трябва да се изпълняват.

"Има закон, ние сме го изпълнили", заяви Борисов и даде пример с нарушенията на скоростта по пътищата. „Ако всички, които са карали с превишена скорост решат да стачкуват, ще отменим ли законите за превишение на скоростта?”, попита той.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.