iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рок група от Перник забива за социалистите на Бузлуджа

Перник снимка: за хората и събитията  - рок група 100 на Бузлуджа

Днес и утре социалисти от цялата страна се събират на връх Бузлуджа и в Казанлък да честват 120 години на БСП и 2 години от основаването на Младежкото обединение в БСП. Сред тях ще бъдат и 1 500 перничани – членове и симпатизанти на социалистическата партия. 

На купона за празника на Бузлуджа ще забие и пернишката рок група „100”, а един от най-видните фенове на Миньор (Перник), поп певецът Миро, ще замени на концерта любимецът на социалисти от всички поколения Веско Маринов, който напоследък пристана на ГЕРБ.

Събитията по отбелязването на годишнините започват на  на 29 юли 2011г. (петък), когато  в зала Арсенал от 18.00 часа ще се проведе среща на поколенията под мотото „И след 120 години – съвременници на бъдещето!”. Ще присъстват представители на обединенията в БСП – младежко, на ветераните и на жените, членове на ИБ на НС на БСП и представители на областни и общински съвети на партията.

От 19.30 часа пред паметника на Георги Кирков  в Казанлък ще бъде открит паметен знак на сградата на старата печатница, където е основан клуб „Дружба” и е списван „Работнически вестник”. Слово ще произнесе председателят на НС на БСП Сергей Станишев. Ще бъде връчена и наградата на НС на БСП за 2011г. за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков –Майстора”.

От 21.00 часа на Историческата поляна на Бузлуджа Младежкото обединение в БСП ще постави началото на кампанията си „Предай звезда нататък”. Акцент на вечерта ще бъде и светлинното шоу, с което ще бъде осветен и историческият паметник на партията. На събитието ще присъстват председателят на НС на БСП Сергей Станишев, кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин, председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев. За доброто настроение на присъстващите ще допринесе звездата на българската поп-сцена Миро.  Тогава на сцената ще излезе и пернишката рок-група „100”.

„Предай звезда нататък” е кампания за силата на малките звезди. Тя е свързана с 120-годишната история и ценности на БСП и е поглед напред към бъдещето на левите идеи. Идеята на кампанията на МО в БСП е, че всеки човек в партията, всяка идея, усилие и битка е малка звезда. Обединени заедно те са силата на малките звезди. Целта на младите в БСП е да запалят други млади за лявата идея и да я „предадат нататък”.

На другия ден - 30 юни (събота),  от 14 часа ще има дискусия  „2 години Младежко обединение – корените и бъдещето” и  учредяване на „Клуб на почетните членове на Младежкото обединение”. В дискусията ще участват членовете на Инициативния комитет за създаване на МО (2009 г.), членовете на Националния съвет на МО, председателят на НС на БСП Сергей Станишев, кандидатът за президент на БСП, Ивайло Калфин и други гости.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.