iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдиите по делото "Соло" отказват отвод

Перник снимка: за хората и събитията - делото "Соло"

Съдебният състав по делото за двойното убийство пред дискотека "Соло" отказа да си направи отвод. Той беше поискан в средата на юли от роднините на двете убити момчета с мотива, че съдът е извършил процесуални нарушения. В нощта на 18 април 2009 година Кирил Въжаров и Васил Александров бяха смъртоносно прободени с нож в гърба след спречкване между две младежки компании. Подсъдим е 26-годишният Илиян Тодоров от Перник.

Роднините на убитите момчета казаха, че нямат доверие на съдебния състав. Една от причините е, че след като беше насрочила присъда, съдия Румяна Ченалова възобнови делото, за събиране на още доказателства. Назначена беше нова техническа експертиза на записите от охранителните камери в района.

Според съда, след две години съдебни заседания, все още не е ясно какво точно се е случило във фаталната нощ. Нито един от свидетелите от двете младежки компании не разказва нещата така, както са се случили. Съдът не намери правни основания да си направи отвод, отхвърли и упреците за тенденциозност, като каза, че единствената цел е да стигне до истината.

"Тази първа инстанция разколебава нашата увереност въобще в съдебната система, виждаме, че всичко е низ от правни каламбури, но какво да седим и да чакаме до последна инстанция и да мълчим, така ли, как да мълчим нашето дете е убито за какво да мълчим и на какво да се надяваме" заяви пред БНТ Радмила Въжарова - майка на убития Кирил Въжаров.

Явор Нотев, адвокатът на подсъдимия  Илиян Тодоров, обясни, че няма логика, според която търсенето на отговори извън исканията на страните за събиране на доказвателства, да формулират укор към съда,  за това че той иска по-пълно изясняване на обстоятелствата. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.